Κοινή δράση του 4ου Ν/γείου με το τμήμα φυτικής παραγωγής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Μια ανοιξιάτικη συνεργασία πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/03/2016 μεταξύ του  4ο Ν/γείου  Αλεξάνδρειας και της Γ΄ τάξης του τμήματος  Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας.

Υλοποιώντας το πρόγραμμα ανάπλασης του αύλειου  χώρου του σχολείου μας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απηύθυναν πρόσκληση έπειτα από πρόταση του εκπαιδευτικού του ΕΠΑΛ και κηδεμόνα του σχολείου μας κου Τζώρτζη Κωνσταντίνου, στον τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και στις διδάσκουσες εκπαιδευτικούς του μαθήματος Ανθοκομίας ? Λαχανοκομίας  του τμήματος φυτικής παραγωγής κυρίες Αθανασία Ταμπάκη και Αναστασία  Χαχούδη , για την υλοποίηση κοινής δράσης με θέμα: Δημιουργία ανθόκηπου ?λαχανόκηπου στην αυλή μας.

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και των μαθητών ήταν άμεση. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου συνεργάστηκαν  με τους μαθητές του ΕΠΑΛ   αρχικά ζωγραφίζοντας και στη συνέχεια   σκάλισαν, φύτεψαν και πότισαν τα φυτά.

Σημαντική ήταν η συμβολή και η συνεισφορά όλων των γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου στην ανάπλαση του αύλειου χώρου (χώμα, δέντρα, λουλούδια, λάστιχα, ξύλινους φράχτες, υλικά στερέωσης κατασκευών, ζωγραφιές σε τοίχους και δάπεδα, επιτραπέζιες κατασκευές, πλάκες πεζοδρομίου και τούβλα).

Αρωγός στην όλη προσπάθειά μας ήταν και η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας &  δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας.

Τη δράση παρακολούθησε η Σχολική Σύμβουλος κ. Γώτη Έφη.

IMG_6111    IMG_4376IMG_4412038IMG_4451

IMG_4365IMG_4394IMG_4386 IMG_4359