Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα: «Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19».

Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια: από τις 10 Μαΐου, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, Χριστός Ανέστη! Χρόνια σας πολλά!

Από Δευτέρα 10 Μαΐου θα επιστρέψουμε και πάλι στο Νηπιαγωγείο μας και τα μαθήματα θα συνεχιστούν δια ζώσης.Για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στο σχολείο θα πρέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και την κοινή υπουργική απόφαση, εκτός από τη μάσκα και τους γνωστούς πλέον κανόνες προστασίας, να κάνει ο καθένας μας ατομικό τεστ COVID-19. Το self test μπορούν να προμηθευτούν οι γονείς των νηπίων  από το φαρμακείο από την Τετάρτη 5 Μαΐου, με το ΑΜΚΑ  και επιδεικνύοντας την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από ,Τετάρτη 5 Μαΐου. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας. Προς το παρόν δικαιούστε  ένα self test . Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Στους μαθητές  κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Κάθε εβδομάδα θα κάνετε δύο self test: ένα την Κυριακή κι ένα την Τετάρτη και θα καταχωρείτε το αποτέλεσμα του test στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/ και συγκεκριμένα στο «Σχολική κάρτα για COVID 19». Αυτή τη σχολική κάρτα πρέπει να την εκτυπώσετε και να την έχετε πάντα μαζί σας στο σχολείο ή σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, να έχετε μαζί σας μια χειρόγραφη δήλωση γονέα με τα στοιχεία σας και το αποτέλεσμα του τεστ. Πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/ . Μαθητής που δεν έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ δε θα γίνει δεκτός στο σχολείο. Μαθητής με θετικό self test θα πρέπει να επαναλάβει το τεστ και να μας ειδοποιήσει.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

Το ωράριο λειτουργίας είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε πριν κλείσουμε. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα σας δούμε από κοντά τη Δευτέρα.

 

SELF-TESTING.GOV.GR

self-testing.gov.gr

self-testing.gov.gr

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ covid-19

 

 

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ