Εκπαιδευτικό πρόγραμμα MISSION X: TRAIN LIKE AN ASTRONAUT

Αποστολή X: εκπαιδεύσου σαν αστροναύτης είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές όπου χρησιμοποιεί τον ενθουσιασμό της εξερεύνησης του διαστήματος για να εμπνεύσει τους μαθητές να μάθουν για την επιστήμη, τη διατροφή, την άσκηση και το διάστημα. Οι μαθητές θα μάθουν τα βασικά στοιχεία για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας τους στο διάστημα και στη Γη. Οι  ομάδες μαθητών ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες της Αποστολής Χ και τις υποβάλλουν για να κερδίσουν βαθμούς. Τα βήματα που κερδίζουν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες βοηθούν τις μασκότ της Αποστολής Χ, τη Luna και τον Leo, να διανύσουν 384 400 χιλιόμετρα – την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη.

Οι αστροναύτες πρέπει να έχουν πολλές δεξιότητες, βαθιές γνώσεις και να βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. ASTRO ART

Σχεδιάσαμε, ζωγραφίσαμε και χρωματίσαμε φορώντας διαστημικά γάντια ( όπως οι αστροναύτες φοράνε ογκώδη γάντια για να προστατεύονται από το διαστημικό περιβάλλον)

Δεξιότητες: Επιδεξιότητα, Συντονισμός, Δημιουργικότητα

 

 

2.ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Βοηθήσαμε τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα, υγιή και δυνατά κάνοντας γιόγκα και να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση όπως οι αστροναύτες.

Δεξιότητες: Ισορροπία, Ευελιξία, Δύναμη, νοοτροπία ανάπτυξης, μεγάλα όνειρα

 

 

3.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Η αποστολή μας είναι να εκτελέσουμε το “μπουσούλισμα της αρκούδας ” και το “περπάτημα του κάβουρα” για να αυξήσουμε τη μυϊκή δύναμη και να βελτιώσουμε το συντονισμό του άνω και του κάτω μέρους του σώματος

Δεξιότητες: Δύναμη, συντονισμός, κινητικότητα, επιδεξιότητα, ευελιξία

Και οι υπόλοιπες κατασκευές μας για το Διάστημα και  του ς αστροναύτες…

 

 

 

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με τα σχολεία του Δικτύου με τα οποία συνεργαζόμαστε τα

τελευταία χρόνια και στα πλαίσια της υλοποίησης του σχεδίου δράσης της σχολικής μονάδας για το συγκεκριμένο σχολικό έτος.  Μπορείτε να δείτε δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ΕΔΩ